1) Kilo vermek için porsiyonlarınızı küçültün, ana yemekler yerine başlangıç menüsünden seçim yapın.
2) Düzenli fiziksel aktivite yapmak sağlıklı vücut ağırlığına ulaşmanıza yardımcı olur.
3)Yeterince sıvı tüketin! Su içmek için susamayı beklemeyin.
4) Ceviz, vejeteryanlar için iyi bir omega-3 kaynağıdır.
5)Beslenme çantalarını renklendirin, çocuğunuzun çantasına mutlaka taze meyve ve sebze ekleyin.
6)Ara öğünlerinizi atlamayın. Uzun açlık, bir sonraki öğünde daha fazla kalori almanıza sebep olur.
7) Kahvaltıda tercih edebileceğiniz yulaf, çözünebilir posa kaynağı olan beta-glukandan zengindir, kan şekeri ve kan yağlarının kontrolüne yardımcı olur.
8) Günlük doymuş yağ tüketimini %10’un altında tutmak için; yağsız süt ve süt ürünleri, yağsız et ve tavuğu kontrollü miktarlarda tüketmeye özen gösterin.
9) Doymuş yağ tüketiminizi azaltmak, kalp-damar hastalıklarından korunmak için et ve süt ürünlerini soya ile değiştirebilirsiniz. Günde 25 gr soya proteini tüketmek kalp hastalığı riskini azaltır.
10) Potasyumdan zengin ıspanak tansiyon kontrolüne yardımcı olur. Yeşil sebzeler hem düşük kalorilidir, hem de iyi birer posa kaynağıdır. Salatalarda çiğ olarak da kullanabilirsiniz.
11) Somon, ton, sardalya gibi yağlı balıklar omega 3’ten zengindir. Omega 3, trigliseridin düşmesine yardımcı olur, kan basıncını düşürür, inflamasyonu azaltır ve kalp hastalıklarından korur.
12) Ceviz iyi bir çoklu doymamış yağ kaynağıdır, kan kolesterolünün ve vücuttaki LDL kolesterol yapımının azalmasına yardımcıdır.
13) Küçük değişiklikler sizi kanserden koruyabilir. Posadan, vitamin, mineral ve fitokimyasallardan zengin beslenin. Öğünlerinize, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeleri ekleyin.
14) Fazla kilolu olmak meme kanseri riskini arttırır.
15) Ispanak, brokoli, brüksel lahanası, lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, turunçgiller, kırmızı ve mor meyveler, tam tahıllar, baklagiller kansere karşı koruyucudur.
16) Dışarıda yemek yediğinizde sosu ayrı isteyin ve az miktarda kendiniz ilave edin. Tercihiniz, domatesli, doymuş yağ içermeyen soslardan yana olsun.
17) Su vücudumuzdaki toksinlerin atılmasını sağlar. Susuz kalmak, yorgun hissettirir, enerjinizi düşürür, baş ağrısına sebep olur.
18) Omega 3 tüketimi depresyonu engeller, hafıza kaybı ve demanstan korur, kalp hastalığı ve kanser riskini azaltır, sağlıklı gebeliği destekler.
19) Tatlı yerine meyve tercih edin! Elmayı fırında pişirebilir, tarçın ve cevizle tatlandırabilirsiniz!
20) Kilo vermek istiyorsanız, dışarıda yemek yerken ana yemeği bir arkadaşınız ile paylaşabilirsiniz.
21) Ceviz iyi bir E vitamini ve omega-3 kaynağıdır. Kahvaltılarınıza, salatalarınıza ekleyebilirisiniz.
22) Keten tohumu iyi bir omega-3 kaynağıdır. Kahvaltılık gevreklere, yoğurda, salata soslarına ekleyebilirisiniz.
23) Kalp hastalıkları riskini azaltmak için, doymuş yağları, tekli doymamış yağlardan zengin zeytinyağı ile değiştirin.
24) Avokado tekli doymamış yağlardan, folat, C vitamini, E vitamini, potasyum ve posadan zengindir. Salatalarınıza, sandviçlerinize, soslarınıza ilave edebilirsiniz.
25)Hamilelikteki bulantılarınız için zencefili deneyin.
26) Besin etiketlerini okuyun. Vitamin, mineral, posadan zengin, sodyum, şeker, doymuş ve trans yağdan fakir gıdaları satın alın.
27) Yemeklerinizi tatlandırmak için tuz yerine, baharatları tercih edin.
28) Salatalarınıza havuç, karnabahar, brokoli gibi antioksidan ve posadan zengin lezzetleri ilave edin.
29)Sarı ve turuncu meyveler beta karotenden zengindir ve bağışıklık sistemini destekleyerek sizi enfeksiyonlara karşı korurlar.
30) Düzenli fiziksel aktivite yapmak kan basıncının düşürülmesine, stresin kontrol edilmesine ve vücut ağırlığının azaltılmasına/korunmasına yardımcı olur.